Als Migrato verwerken we vele HR-dossiers, klantendossiers, bouwdossiers etc. Allen met zeer privacygevoelige en ook bedrijf kritische gegevens. De documenten van deze dossiers kunnen dan ook niet op straat komen te liggen. Niet door het onzorgvuldig omgaan met de digitale documenten, maar ook zeker door een optimale inrichting van de gebruikte Microsoft Azure Resources.

De classificatieservice voor het toekennen van documenttype draait op binnen een Azure Container. De schaalbare OCR service draait op een sterk beveiligde Kubernetes inrichting. Belangrijker is echter nog dat we geen data opslaan of tijdelijk bewaren binnen de Azure services. Alles gebeurt in memory en razendsnel. De content van een digitaal document wordt opgestuurd via een beveiligde en versleutelde verbinding naar de Cloud services. Daar wordt het in-memory verwerkt en wordt het resultaat weer via dezelfde verbinding teruggestuurd.

Deze wijze van verwerken is de afgelopen maanden door drie klanten beoordeeld. Twee banken en een overheidsorganisatie hebben de architectuur bekeken. De veiligheid getoetst en certificaten opgevraagd. We zijn er dan ook zeer trots op dat we het groene vinkje hebben en nu deze data veilig en gecontroleerd kunnen verwerken. Elke week draaien we een audit op onze eigen inrichting en bekijken de audits op ongenode gasten. De resultaten daarvan delen we graag, want ze tonen aan dat we optimaal gebruik maken van alle beveiliging die Microsoft Azure ons kan bieden.

#data #azure #cloud #content #privacy #audit #microsoft