Welkom op onze digitale kennisbank
Oplossingen vinden om orde aan te brengen in uw digitale informatieopslag is waar Migrato graag aan meewerkt. Daarom delen we onze kennis met u zodat u gelijk over kan tot actie. De uitdaging die u tegenkomt als het gaat om migratieprojecten kunt u dan gemakkelijk omzetten tot resultaat. Veilige migratie, documentatiestructuur en een opgeruimd archief.
In verschillende whitepapers leggen we uit hoe u:
- Veilig uw documenten tussen beheersystemen migreert
- Structuur aanbrengt in uw digitale archief
- Overzicht houdt tussen soorten content en de opslagplaats
- Uw archief inzet voor gestroomlijnde bedrijfsprocessen
Inzicht in Effectieve Acties
Donderdag 8 juni (2023) heeft Migrato in samenwerking met Van Kaliber het evenement “Inzicht in Effectieve Acties” georganiseerd. Een druk bezocht evenement met presentaties van Regionaal Archief Alkmaar, Waterschap Rivierenland en Kadaster. Het evenement stond in het teken van het op orde brengen van de Informatiehuishouding wat betreft ongestructureerde content verzamelingen. Voor het inventariseren van de diverse informatieverzamelingen presenteerde Van Kaliber de Digitale Monitor. Het Regionaal Archief Alkmaar vertelde hun praktijkervaringen met deze inventarisatie.
Aansluitend was er de presentatie van Migrato over hoe inzicht te krijgen in een verzameling. Wat staat er eigenlijk, wat kan er weg, wat moet er weg. Kan het gemigreerd worden. Hoe kan classificatie worden toegepast in combinatie met Selectielijsten etc. De praktijk van de Migrato MICC Software toolkit werd toegelicht door Waterschap Rivierenland en Kadaster.
Het was een geslaagd evenement met vele deelnemers van gemeenten, archiefinstellingen, rijksoverheid en diverse profit organisaties. Alle presentaties van het evenement kunnen via de links worden opgehaald.
Download link voor alle presentaties
.
.
.
Digitale archivering, ramp of zegen?
In deze whitepaper, “Digitale archivering, ramp of zegen?”, trekken we een parallel tussen de sport van bergen beklimmen en de ontsluiting van documenten waar de kenniswerker efficiënt mee kan werken. Ontsluiting van digitale content is namelijk net als bergen beklimmen een activiteit die alleen gedaan kan worden na goede oefening, voorbereiding en met de juiste materialen.
Een optimale klantbeleving werkt als gevolg van Digitale Transformatie via allerlei vormen en formaten. Denk aan PDF, e-mail, SMS, Tweet en WhatsApp. In deze whitepaper bespreken we hoe u orde krijgt in de enorme berg aan digitale informatie en zo geoefend de data berg bedwingt.
Terug naar het papieren archief!
Terug naar het papierarchief; dat lijkt nogal een vreemde uitspraak voor een whitepaper dat gaat over Enterprise Information Management die de digitale successen om ons heen bespreekt. Met papier kon iedereen de hoeveelheid stapels zien, anticiperen hoelang het duurde om een document terug te vinden en de problematiek van geregeld opruimen oplossen. Weten waar u aan toe bent. Ideaal toch?
Helaas is de vorm van opslag lang niet meer altijd duidelijk, met name door de komst van digitaal gedrag. Dit zorgt voor dezelfde problemen. Met vele soorten content op verschillende plekken verliest u algauw het overzicht. In deze whitepaper leest u hoe u vormgeeft aan een gestructureerde digitale dataopslag.
Letters of credit zijn belangrijke documenten in de financiële wereld
Van de juiste verwerking van de informatie in documenten hangt veel af. Ze hebben betrekking op de garantiestelling bij grootschalige handel tussen bedrijven. Zo ontstaat geen enkele discussie over de kwaliteit, het geleverde en de betaling.
ABN AMRO Bank maakt daarom sinds enige tijd gebruik van een Opensource platform geïntegreerd met Migrato Intelligent Content Classifier. Deze dienst biedt kwalitatief hoogwaardige en geautomatiseerde content analyse en content classificatie. Lees in deze whitepaper hoe deze dienst zorgt voor een gestroomlijnde en geautomatiseerde verwerking van documentatie van letters of credit.
Content converter legt basis voor foutloze en snelle overgang
In deze whitepaper bespreken we hoe Migrato de content converter inzet bij ABN AMRO, om digitale content te migreren naar een nieuwe intranetomgeving. Voor een bank gelden specifieke standaarden voor de omgeving, zowel front-end als back-end.
Analyseren, aanpassen, opnieuw metadateren en overzetten van de bestaande content uit het oude intranet was een uitdaging die de bank succesvol met Migrato heeft opgepakt. Lees in deze whitepaper hoe we deze migratie aanpakten.
Data-analyse en migratie; eerst de informatiestrategie, dan de technologie!
We horen het al langere tijd: content is king, maar u wilt wel graag weten welke ‘koning’ u in huis heeft. Zeker omtrent de wet- en regelgeving, is dat een absolute must. U vraag zich vast af hoe (en hoe urgent) het is om daarachter te komen. Staat u op het punt om de overstap te maken naar een nieuwe intranetomgeving of om te gaan werken met nieuwe collaborative platforms als SharePoint?
Dan wilt u alleen relevante documentatie migreren, die waarde voor uw bedrijfsprocessen vertegenwoordigt, om overzicht te creëren. Lees in deze whitepaper hoe u de overgang veilig en structureel aanpakt, zodat u precies weet welke documenten u bezit.
Klimaatverandering in de informatiehuishouding
Uw informatieopslag verandert continu. Een informatieberg is net als een ijsberg. U ziet alleen het topje, maar driekwart of meer van de berg is onzichtbaar. De bovenkant van de ijsberg is met wat voorzichtigheid nog te bedwingen. Door goed te kijken, op te letten en soms overnieuw te beginnen komt u uiteindelijk bij de juiste documentatie.
De top met de nieuwste content kunt u gemakkelijk bij en het document dat u zoekt heeft u binnen een paar klikken beschikbaar. Maar hoe gaat u om met de onzichtbare laag? Lees in deze whitepaper hoe u binnen een paar dagen al structuur aanbrengt in uw gehele informatiehuishouding.
Online
adviesgesprek?
Dan kunnen we u de mogelijkheden van Migrato direct uitleggen en laten zien. Dit doen we dan door de projecten en resultaten daarvan als inspiratie toe te lichten en daarna specifiek te kijken naar uw organisatie, processen, vraagstukken en mogelijkheden.